Reiki en Shamballa

Reiki betekent universele levensenergie of levenskracht. Deze energie wordt doorgegeven via de handen: handoplegging. Degene die de handen oplegt maakt niemand beter maar fungeert als doorgeefluik van energie waardoor de ontvanger van deze energie, zij het onbewust, het werk verricht. Lichaam en geest krijgen weer voeding waardoor er weer een betere balans ontstaat.

Ieder mens gebruikt Reiki bij zijn of haar alledaagse dingen. Het kusje van mama op de zere plek bij een kind doet wonderen. Het kind die op zijn/haar beurt over mama`s zere hoofd aait, waardoor de hoofdpijn weggaat. We houden zelf onze handen op een zere plek. Ook de arm van een ander om je heen als je verdriet hebt is helpend. Het is niet alleen de persoonlijke aandacht, maar het is ook energie die doorgegeven wordt. Die energie heet ook wel Reiki, universele levensenergie.

Shamballa is een soort gelijke energie als Reiki maar dan vele malen sterker. Ik kan het u het best uitleggen in de sterkte van een lamp…Reiki is een 10 watt lamp en Shamballa een 100 watt lamp. Dus de energie is 10 keer sterker en krachtiger maar toch heel zacht en warm om te ontvangen. Een hele liefdevolle energie!  

Lichaam en geest

Een mens bestaat uit een lichaam en een geest, ook wel de ziel. Bij belasting van de geest in intensieve perioden in het leven kunnen stress gerelateerde, lichamelijke klachten zich opbouwen. De energie van Reiki en Shamballa ontspannen het lichaam, heffen blokkades op en zo ontstaat er een betere energiedoorstroom in het lichaam. Deze doorstroming geeft energie in het dagelijkse leven. Verdriet, angst en boosheid kunnen plaatsmaken voor vreugde en liefde voor u en uw omgeving.

Healing is een ondersteuning. Het spreekt het zelf helend vermogen aan van jouw systeem. Zodat jouw systeem zich weer gaat herinneren wat het nodig heeft en hier naar te handelen. De rest moet je toch echt zelf doen. Het kan een bepaalde zwaarte er af halen, maar als jij twee dagen later weer in je afweer schiet, dan is die zwaarte, die spanning, gewoon weer terug waar het hoort. Er is niets BUITEN jezelf wat er voor kan zorgen dat alles wat BINNEN jou leeft opgelost wordt. Alles wat je ziet is alleen maar een ondersteuning. Een reminder aan jouw systeem. Het is helpend maar het is geen tovermiddel. Het zorgt er voor dat de kanalen die normaal gesproken dicht zijn, om wat voor reden dan ook, weer open gezet worden. Dat de energie weer kan gaan stromen.  En dat geeft jou de mogelijkheid om weer met die emoties te dealen. Om er naar te kijken, om ze te ervaren en om ze daarna te herkennen en beter te kunnen laten stromen op het moment dat ze weer naar boven komen.

Het doel van de mensheid is groeien, en groeien doe je als je door de lagen van pijn en vreugde heen gaat. Soms gaan dingen makkelijk en een andere keer zal je er meer moeite voor moeten doen en is het emotioneel zwaarder. Je wordt er echter altijd sterker van. Alle ‘lessen’ in het leven zijn er om van te leren, je bewustzijn te vergroten en dus te groeien. Het lichaam is een prachtig navigatiesysteem dat je mag leren kennen. Het zal je precies vertellen waar het “probleem” zit. En dat je ondersteuning nodig hebt om door je lagen heen te gaan, dat is heel normaal. Maar het weg nemen, dat kan niemand anders….. dat moet je uiteindelijk zelf doen. En met ondersteuning van Reiki, Shamballa en of Sirius healing word het een stuk makkelijker en gaat het sneller.