Despacho

Wat is een despacho?

Een despacho is een offer dat gedaan wordt om te bidden voor geluk, gezondheid, dankbaarheid (successen). Het is een geschenk/offer die je aanbiedt aan Pachamama (moeder aarde) en aan het universum.
Het is een kunstwerk, boordevol geschenken dat je met aandacht, liefde, respect en dankbaarheid maakt. De despacho zit vol met energie en intenties.

In het Andesgebergte in Peru wordt deze traditie als 5000 jaar uitgevoerd. Deze kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dit bijzondere ritueel wordt uitgevoerd door sjamanen, priesters en healers. Vaak ten behoeve van de gemeenschap, ten behoeve van ‘alles en iedereen’.

De kracht van een despacho ligt in intenties en gebeden.

Bij het inbrengen van je gebeden, wensen en intenties in de despacho, geef je het universum toestemming om dat te realiseren wat voor jou het beste is op dit moment in je leven. Heb vertrouwen in alles wat komen mag, en dat alles op het juiste moment gebeurd. In een gebed mag je niets afdwingen, je vraagt altijd om het hoogst mogelijke in de situatie. Het gaat om het hoogste belang voor jou en ‘dat’ kun je het beste overlaten aan het universum. Zo zal het ene zaadje dat je plant sneller ontkiemen als een ander. Heb vertrouwen dat alles gebeurd op het juiste moment.

Om de balans in het geven en nemen in evenwicht te houden, bied je bij je intentie en gebed een offer aan. Dat kan in de vorm van bloemen (rozen), suiker en snoepgoed, kruiden en wierook, zaden, rijst of mais, rozijnen of confetti.

Een despacho kan op verschillende manieren aangeboden worden aan Pachamama en het universum:
– De snelle manier is: verbranding. Om snel je wensen en verlangens uit te laten komen.
– Een tussen variant is: aan het water schenken.
– De langzame variant: begraven in Pachamama, moeder aarde.

Het maken van een despacho kun je met meerdere mensen tegelijk doen. Wil jij, alleen of in een groep, samen met mij een despacho maken, helemaal leuk!
En wie weet maak jij straks samen met mij in samenwerking met het universum jou wensen werkelijkheid!