Bijenwastekenen

Bijenwastekenen / Encaustic art: tekenen vanuit je gevoel…

Bijenwastekenenen / Encaustic art (letterlijk ‘inbranden’) is al zo oud als de weg naar Rome. Met allerlei technieken wordt verwarmde bijenwas op papier aangebracht. Bijenwas is er in vele kleuren. De resultaten zijn prachtig en – als u dat wilt – kan er veel in gezien worden.

De gesmolten bijenwas wordt met het strijkijzertje op speciaal papier aangebracht. De bijenwas blijft daardoor als het ware ‘op het papier’ liggen. De achtergrond van deze website is bijvoorbeeld een deel van een uitvergrote foto van een bijenwastekening.
Bij het maken van een tekening werk je vanuit het gevoel, waardoor je niet weet wat het resultaat wordt. Deze tekeningen kunnen op een spirituele manier worden gelezen/uitgelegd. De gekozen kleuren en gemaakte vormen kunnen iets zeggen over bepaalde eigenschappen of gemoedstoestanden van degene die de tekening heeft gemaakt. Zowel over het verleden, heden als de toekomst.

Geen ervaring nodig…!

Het leuke van bijenwastekenen is dat je er absoluut géén ervaring voor hoeft te hebben. Iedereen kan het. Je werkt immers vanuit je gevoel! Daar komt bij dat de kleuren zo sprekend zijn dat het altijd een mooi geheel wordt. Er is geen “goed of fout”. Het is voor volwassenen én kinderen een leuke bezigheid.

Workshop

Mijn workshops zijn geschikt voor iedereen, ook (of juist) voor degene die nog nooit van bijenwastekenen gehoord heeft. Ervaring is niet nodig. Wat gaan we doen:

  • uitleg en gebruik van de diverse materialen
  • uitleg en oefenen van de basistechnieken
  • uitleg van diverse combinatietechnieken
  • maken van enkele tekeningen
  • tussendoor uiteraard een kleine pauze met een hapje en een drankje

De kosten van een 2 uur durende workshop zijn € 20,- euro per persoon. Minimaal twee personen. Dit is inclusief gebruik van alle materialen en uiteraard een hapje en een drankje.